Τετάρτη 7 Μαρτίου 2018

Ενημέρωση σχετικά με τη Σχολή Γονέων


Ενημέρωση σχετικά με τη Σχολή Γονέων 

Στο πλαίσιο, του προγράμματος «Λάρισα-Η Πόλη που Μαθαίνει», η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων, κατανοώντας τις σύγχρονες ανάγκες των γονέων αναλαμβάνει την πρωτοβουλία για τη λειτουργία Σχολών Γονέων, ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν στο σημερινό σύνθετο και δύσκολο ρόλο τους.



 Βασικοί στόχοι των «Σχολών Γονέων Λάρισας» είναι να δώσουν τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες γονείς να βελτιώσουν την επικοινωνία στην οικογένεια, να ενισχύσουν τη συνεργασία-επικοινωνία τους με τη σχολική κοινότητα, να αναπτύξουν δεξιότητες για την αντιμετώπιση δύσκολων συμπεριφορών των παιδιών και να ενημερωθούν σχετικά με τις ψυχικές, κοινωνικές, πνευματικές, συναισθηματικές ανάγκες των παιδιών τους, να ενημερωθούν και να έχουν ψυχολογική υποστήριξη οι γονείς των παιδιών με αναπηρία. 

Οι προτεινόμενες θεματικές ενότητες που αναπτύσσονται είναι : 
- Επικοινωνία στην Οικογένεια 
- Συνεργασία Σχολείου-Οικογένειας
 - Συμβουλευτική σε Εξειδικευμένα Θέματα (διαδίκτυο, εξαρτήσεις, θέματα, παιδιών με αναπηρίες, διαχείριση πένθους, διαφυλικές σχέσεις) 
- Εκπαίδευση σε Πρακτικές Αλληλοβοήθειας και Αυτοδιαχείρισης

Η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων στα πλαίσια συνεργασίας με την Διεύθυνση και το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 27ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας προτίθεται να υλοποιήσει τη λειτουργία Σχολής Γονέων στο χώρο του σχολείου. Το πρόγραμμα είναι 12ωρης συνολικής διάρκειας (έξι 2ωρες συναντήσεις). 

Τα τμήματα τίθενται σε λειτουργία με την εγγραφή 15 έως 20 ατόμων και θα διεξάγονται το απόγευμα, ανά δεκαπενθήμερο, σε συγκεκριμένη σταθερή μέρα και ώρα. 

Οι γονείς μπορούν να απευθύνονται στην Αντιπρόεδρο του ΔΣ του Συλλόγου κ. Γεωργία Κούρτη (τηλ επικ. 6942906278 - σχολική τροχονόμος), για να εκδηλώσουν ενδιαφέρον για τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα μέχρι την Δευτέρα 12/3/2018.